Meille tulee kotiin kolme käsityölehteä, SKL, Moda ja Novita.
Kun kaikki kolme sattuivat ilmestymään yhtä aikaa, ajattelin tehdä niistä postauksen ja jakaa joitain ajatuksiani niiden suhteen.
Ekana Suuri Käsityölehti.

1202365.jpg
Joku on saanut ladattua Picasan, ja sen kyllä huomaa. Vielä kun oppisi kuvaamaan.
Kerrankin sellaisia vaatteita, jotka haluan ommella ja käyttää! Yleensä vain jompaakumpaa. Tyksin kauhiasti tuosta tunikasta (piilottaa mahan ja siis myös mahakompleksin), samoin kuin noista farkuista. Kerrankin sen malliset farkut, mitkä ei näytä itsetehdyiltä. Siis älkää väärin käsittäkö, itse tehdyt vaatteet on siisti juttu, mut parhaimmillaan silloin kun sitä ei jokainen arvaa....
Nuo käsveskat on ihania. Hanna Saren on mahtava.
Pohjimmaisena on, huonosti näkyy, neulottuja lasinpäällisiä. Kaksi sanaa, mitä vit*? Tai no. Kai joku tykkää.

1202368.jpg

Seuraavana käsittelyssä Moda.
Moda on ehkä jotenkin eri luokkaa kun nämä kaksi muuta. Modan kannen kiilto on niin häikäisevää, että välillä ärsyttää: se myy käsityöharrastusta tietyntyyppisenä luksuksena ja osana elämäntyylinä. Aika usein Modan mallit vaatiikin luksuselämäntyyliä: langat on usein aika hinnakkaita ja vaikeita löytää suurimmassa osassa Suomea. Esimerkiksi nuo mallit 27 ja 29 on Noroa, joka maksaa mansikoita.
Malli 29 on tossa lähinnä siksi, että se on kamalan ruma. Ja nopea googlaus antaa sen langoille (
Noro Iro 900g) hinnaksi lähes 180 euroa. Miksi kukaan tekisi tuota?

Viimeisenä, muttei vähimmäisenä.
Parjattu ja herjattu Novita.
Kyllä, aion parjata vielä vähän lisää.


1202477.jpg
Tuo bolerohäsellys. Mallia on neljälle langalle ja malli on toteutettu vielä useammin lehteen. Muttakun se on ruma. Tollanen malliton möykky. Näyttäkää minulle se ihme että joku tekee tästä jotain kaunista?
Verkkoponchot? Kuollut, niiin kuollut idea ettei natsismikaan ole niin kuollut. Riittää jo! Kyllähän ne oli se juttu joka sai Novitan uuteen nousuun mutta silti. Enough is enough, niinkun ne sanoo isossa maailmassa. Se ehkä onkin Novitan suurin ongelma: isoa maailmaa ei seurata tarpeeksi. Missä on magic loop, upside-down raglanit, toe-up sukat? Missä on uudet ideat, raikkaus?
Ja en edes aio sanoa mitään niistä värikartoista. Muuta kuin että katsokaa nyt noita. Miksi oi miksi?

Mut kyllä tänkertaisessa Novitassa oli kivojakin juttuja:

1202389.jpg

Jänskän mallinen villatakki. Taisi olla puolet muovia ja puolet barbinoksennusta tuo lanka, mut kiva silti!
Huhuu-kassi on ehkä jopa toteutuskelpoinen: tuollaisen voisi virkata neulekassiksi.
Tuo pöllö... No kattokaa nyt miten söpö!
Ja vaikka mulla onkin epäileväinen asenne tuohon manga-mallistoon, tuo liivihamonen iski kovasti. Söpö. Mutta miksi niiden kuvien piti olla mustavalkoisia? Tunnelman takia vai? Malleista saisi paremman kuvan värikuvista, mutta kai tuokin on jees...

Hih. Toivottavasti joku jaksoi lukea tänne asti! Tätä oli kiva koostaa, haluaisitteko ehkä jotain vastaavaa jatkossakin lukea?